DESPRE PROIECT

eOradea (Experience Oradea) a luat naștere în anul 2022. Proiectul își propune își propune să contribuie la inovarea turismului din Oradea, să reducă distanța dintre informație și turist prin soluții digitale smart de e-tourism, să formeze noi specialiști tineri în turism și să crească numărul și diversitatea evenimentelor din Oradea.

oradea digital city tour
Tur ghidat 100% digital, pe telefon
Turul va fi disponibil printr-o aplicație web/mobil, care, folosind geolocalizarea, te va purta pe la cele mai importante 10 obiective turistice locale.
Obiectivele vor fi prezentate printr-un videoclip scurt, interactiv, de 1 minut și jumătate, prin care utilizatorii vor putea înțelege care sunt principalele caracteristici ale locației – istorie, arhitectură, cultură –
totul într-un limbaj informal și prietenos, pe înțelesul tuturor. Videoclipul va fi disponibil și în limba engleză, maghiară și germană (cu ajutorul subtitrărilor).
oradea digital city booklet
Orice informație & răspuns la un click distanță
Booklet-ul este conceput pentru a centraliza informațiile turistice din Oradea, actualizat lunar, abordând rapid, informal și punctual subiecte precum:
- ce poți vedea și face în Oradea & regiune
- transportul în comun și parcări
- asistență spre surse de informare detaliate și specifice în funcție de nevoi (ex. Oradea Heritage, Visit Oradea, OTL, etc.)
- recomandări și noutăți lunare
Digital și ușor de accesat
Ghidul va fi disponibil pe platforma proiectului și pe viitoarea aplciație de mobil eOradea.
Acesta va fi disponibil sub formă de mini-suport-uri QR pentru partenerii noștri.
Acesta va fi dezvoltat cu ajutorul partenerilor noștri de la Flipsnack.


evenimente și școală de ghizi
Program de pregătire practică și atestare profesională pentru ghizi
3 tineri de 18-22 ani vor fi selectați pentru a lua parte la un program practic de pregătire pentru a deveni ghizi de turism. Aceștia vor participa la ateliere interactive de ghidaj și vor pune în practică noțiunile dobândite prin intermediul evenimentelor proiectului. La finalul programului, cursanții vor fi atestați printr-un curs autorizat (oficial) de formare profesională, la o agenție parteneră, pentru a putea ulterior profesa ca ghizi locali.
Evenimente pentru orădeni și turiști
Astfel, pe tot parcursul sezonului estival, vom organiza evenimente cu caracter turistic, cum sunt tururile ghidate, care vor fi susținute de către cursanți, și care vor fi disponibile gratuit, atât pentru vizitatori cât și pentru orădeni.
talk to a local
Online sau la o cafea
Cei care vor să afle rapid lucruri despre Oradea, o vor putea face mai simplu ca niciodată, folosind platforma online de chat pe care o vom dezvolta, direct de la ”localnici”.
Doritorii de experiențe autentice și inovative vor avea la dispoziție întâlniri de 30 de minute cu ”localnicii” la o locație parteneră. Ce se va întâmpla în cadrul unei astfel de întâlniri? Oaspeții vor putea să își verse curiozitățile și să perceapă Oradea prin perspectiva unui localnic. Costul? O băutură caldă – fie ea o cafea sau un ceai. De ce facem asta? Vrem să promovăm un tip de turism bazat pe experiențe autentice, un turism de contact cu elementele care alcătuiesc un loc. Până la urmă orice oraș a fost creat și există prin.. oameni. 🙂
”Ambasadori locali”
”Localnicii” pe care i-am tot menționat vor fi de fapt niște ambasadori locali, așa cum îi vom numi noi. Aceștia pot fi oameni de toate vârstele pe care noi îi vom alege în urma unui proces de recrutare.

rămâi la curent
Operaționalizarea proiectului va avea loc (sperăm) în luna iulie. Atunci, toate elementele enumerate mai sus ar urma să devină active pe această platformă și pe viitoarea aplicație de mobil.
Totuși, până în iulie, am mai programat o serie de activități, de la recrutări la giveaway-uri și terasure hunt-uri, așa că te invităm să te abonezi la newsletter-ul nostru pentru a rămâne la curent cu ceea ce facem. Pinky promise că nu facem spam.
finanțare și implementare
Proiectul este finanțat de Fundația Comunitară Oradea, prin programul Bursa Talentelor, cu ajutorul sponsorilor alăturați, și este implementat de Asociația Renew Carpathia.

întrebări frecvente
Oricine. Așteptăm parteneri atât din rândul operatorilor turistici sau non-turistici locali, cât și din rândul entităților instituționale sau non-guvernamentale. Poți lua legătura cu noi AICI.
Pregătim diverse pachete/variante de colaborare care să promoveze creșterea bilaterală a parteneriatului, de la servicii directe (ex. tururi ghidate) la servicii de promovare online.
Pentru partenerii din zona instituțională sau non-guvernamentală, suntem de asemenea deschiși să discutăm cum ne putem ajuta reciproc.
Orice tânăr cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani. Căutăm voluntari pentru diverse zone de activitate, de la marketing & comunicare la evenimente, blog, etc.
Vezi posturile vacante AICI și hai în echipă.
Estimăm perioada de lansare a proiectului în luna iulie 2023. Totuși, până atunci pregătim o serie de activități și evenimente premergătoare proiectului. Abonează-te la newsletter-ul eOradea pentru a rămâne la curent cu stadiul proiectului și cu ceea ce facem AICI.