Despre proiect

eOradea (Experience Oradea) a luat naștere în anul 2022. Proiectul își propune să continue inovarea turismului local, să reducă distanța dintre informație și turist prin soluții digitale smart de e-tourism, să formeze noi specialiști tineri în domeniu și să crească numărul și diversitatea evenimentelor turistice din Oradea.

oradea digital city tour

Tur ghidat 100% digital, pe telefon

Turul va fi disponibil printr-o aplicație web, care, folosind geolocalizarea, te va ghida pe la cele mai frumoase 10 obiective locale.
Obiectivele vor fi prezentate printr-un videoclip scurt, interactiv, de 1 minut și jumătate, din care utilizatorii vor putea înțelege care sunt principalele caracteristici ale locației – istorie, arhitectură, cultură –
totul într-un limbaj informal și prietenos, pe înțelesul tuturor.
Acesta va fi disponibil și în limba engleză.

oradea digital city booklet

Orice informație & răspuns la un click distanță

Booklet-ul este conceput pentru a a centraliza informațiile turistice din Oradea, abordând rapid – informal și punctual – subiecte precum:

  • ce poți vedea și face în Oradea & regiune
  • turul ghidat digital
  • transportul în comun și parcări
  • asistență spre surse de informare detaliate și specifice în funcție de nevoi (ex. Oradea Heritage, Visit Oradea, OTL, etc.)

Digital și ușor de accesat

Ghidul va fi disponibil pe platforma proiectului sub formă de aplicație WEB și poate fi descărcat în format PDF.
Acesta va fi disponibil sub formă de mini-suport-uri QR pentru partenerii noștri.

evenimente turistice și școală de ghizi

Program de pregătire practică și atestare profesională pentru ghizi

5 tineri de 18-22 ani vor fi selectați pentru a lua parte la un program
practic de pregătire pentru a deveni ghizi de turism. Aceștia vor
participa la ateliere interactive de ghidaj și vor pune în practică
noțiunile dobândite prin intermediul evenimentelor proiectului. La finalul programului, cursanții vor fi atestați printr-un curs autorizat
de formare profesională, la o agenție parteneră, pentru a putea
ulterior profesa ca ghizi.

Evenimente pentru orădeni și turiști

Astfel, pe tot parcursul sezonului estival, vom organiza evenimente cu caracter turistic, cum sunt tururile ghidate, care vor fi susținute de către cursanți, și care vor fi disponibile gratuit, atât pentru vizitatori cât și pentru orădeni.

call & chat center
- centru de informare turistică remote

Platformă online de chat și call center cu voluntari

Chat-ul urmează să ia forma unei platforme de tip messenger, unde cei din spate – voluntarii eOradea – vor putea răspunde întrebărilor vizitatorilor zilnic. 

Pentru cei care preferă metoda tradițională – telefonul – la fel, voluntarii noștri vor fi mereu pe recepție pentru a răspunde curiozităților și pentru a ghida vizitatorii spre serviciile dorite.

rămâi la curent

Lansarea proiectului conform planului de acțiune este luna iulie, sperăm chiar în prima săptămână. Atunci, toate elementele enumerate mai sus ar urma să devină active pe această platformă.

Pentru a rămâne la curent cu stadiul proiectului, te invităm să te abonezi la newsletter-ul nostru. Astfel, vei fi informat în legătură cu data oficială a lansării și cu viitoarele evenimente pe care urmează să le organizăm.

finanțare și implementare

Proiectul este implementat de Asociația Renew Carpathia, și a fost finanțat în anul 2021 de către Fundația Comunitară Oradea prin programul Bursa Talentelor, cu ajutorul sponsorilor.

parteneri instituționali

sponsori

Întrebări frecvente

Oricine. Așteptăm parteneri atât operatori turistici locali, cât și parteneri instituționali sau alte ONG-uri. Poți lua legătura cu noi AICI.

Pentru partenerii din zona turistică, am pregătit diverse pachete/variante de parteneriate care să ducă la creșterea bilaterală a parteneriatului (promovare, servicii, etc.)

Pentru partenerii din zona instituțională sau ONG-uri, suntem de asemenea  deschiși să discutăm punctual pentru a stabili cum ne putem ajuta reciproc.

Orice tânăr cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani. Căutăm voluntari pe diverse departamente, de la Marketing & PR la evenimente, blog, call center, etc.

Înscrie-te AICI și hai în echipă.

Estimăm perioada de lansare în luna iulie 2022. Abonează-te la newsletter-ul eOradea pentru a rămâne la curent cu stadiul proiectului și cu viitoarele evenimente AICI.