FEEL ORADEA

Expoziție de fotografii și hărți mentale despre Oradea

Această pagină este dedicată celor care doresc să ia parte la expoziție. În continuare veți putea afla mai multe detalii despre cele două categorii de lucrări și cum se pot înscrie acestea. Dacă nu doriți să luați parte la expoziție ca autor, ci doar să participați în cadrul evenimentului nostru, vă invităm pe pagina de Facebook dedicata evenimentului.

Fotografii

Premiul publicului – Maria Ursu

Comoara „de la Ciuperca”.

Premiul eOradea – Giulia Varianini

Fotografia este din toamna Orădeană, 2019, când s-a adus expoziția Gaya timp de 3 zile in centru, la pasajul Vulturul Negru. Pentru mine, acea zi în care am fotografiat-o pe Gaya, pământul nostru, a fost una memorabilă: venisem pentru prima dată în viața mea cu prietenii mei la festivalul autumnal și am avut parte de experiențe de neuitat, printre care concerte toată noaptea, street food, cafeluțe delicioase la multe localuri precum Ristretto și pub-crawls în Morrigans si Green Pub. Harta mentală este o hartă abstractă a cum percep eu Oradea, drept persoană care nu locuiește in oraș dar are bunici si prieteni acolo, eu fiind mai familiară cu locurile mai turistice sau de vizitatori. Este oarecum Oradea prin ochii unui turist de o viață, unui “aproape” locuitor.

Hărți mentale

Premiul publicului și eOradea – Ștefania Copăcean

Harta mea mentala arată cum vad eu unele pasaje din Oradea. Am îmbinat pictura cu ceai și desenul în carioci, creioane și pixuri.

Toată expoziția

[cg_gallery id="1"]
[cg_gallery id="3"]

Calendar de desfășurare

Detalii / regulament concurs

Nu există criterii de participare. Poate participa oricine, indiferent de vârstă, sex, domiciliu, naționalitate, etc. 

Lucrările cu un caracter considerat vulgar de către echipa eOradea vor fi descalificate.

Participanții pot înscrie maxim 1 lucrare/categorie, dar pot participa în cadrul ambelor categorii.

Lucrările premiate vor fi 2/categorie – una aleasă de echipa eOradea, una aleasă prin vot public, adică 4 în total.

În timpul perioadei de vot public, toate lucrările vor fi încărcate pe această pagiină, aceste putând fi votate printr-un buton. Pentru a vota, publicul nu trebuie să își creeze un cont, fiind vorba despre vot în baza IP-ului dispozitivului. Există așadar opțiunea de a vota o singură dată/dispozitiv. Perioada exactă de votare este curpinsă între 21.06 ora 10:30 și 22.06 ora 20:30. Lucrările câștigătoare vor fi anunțate în data de 23.06, la ora 10:30. 

Premiile vor consta în produse și servicii locale, fie direct, fie prin vouchere/discount-uri.

Autorii lucrărilor premiate vor fi invitați să discute despre lucrarea lor în cadrul evenimentului nostru. 

Toate lucrările înscrise vor fi automat afișate în cadrul expoziției noastre sub formă de printuri de dimensiunea A5. Lucrările premiate vor fi afișate sub formă de printuri de dimensiunea A3. Persoanele care nu doresc să le fie afișată lucrarea sunt rugate să ne contacteze anterior evenimentului.

Secțiunea de fotografii

Nu există un anumit tipar de fotografie pe care îl așteptăm. Ideea e simplă – să fie ceva ce pentru voi înseamnă Oradea. 

Poate fi o fotografie cu o persoană cu care poate asimilați Oradea, poate fi o poză cu un eveniment/moemoment care pentru voi înseamnă Oradea, poate fi (clasic) o clădire din minunatul centru istoric de care ne bucurăm – poate fi orice. 

De asemenea, nu trebuie să fie poze profesionale, făcute cu un aparat foto profesionist, nu, telefonul este extrem de binevenit.

Ai mai jos niște exemple de fotografii pe care le-am găsit pe Unsplash și, credem noi, surprind ideea expoziției. Dacă totuși nu ești sigur de alegerea fotografiei – ne poți contacta oricând să îți dăm ”aprobarea”.

Secțiunea de hărți mentale

Nici aici nu există un tipar clar, dar ar trebui totuși să arate a hartă.

Ce înseamnă mai exact o hartă mentală? Exact cum spune numele – este reproducerea unui loc – un oraș în cadrul nostru – așa cum mintea voastră îl percepe. Adică nu trebuie să fie realist, nu trebuie să arate musai ca Google Maps. Poate fi doar o schiță, poate fi un desen artistic, poate fi orice. Voi alegeți ceea ce puneți pe hartă sau nu. De ce sunt interesante hărțile mentale? Pentru că ilustrează perfect modul în care percepția noastră despre un loc este influențată despre interacțiunile și experiențele pe care le avem cu acel loc. Vom putea observa cum poate unele locații de pe o hartă nu apar deloc pe o alta și așa mai departe.

Acestea pot fi făcute atât de mână, cât și digital.

Mai jos două exemple ale orașelor Timișoara și Loughborough(UK) (autor: Alex Trandafir), iar dedesubt alte exemple găsite online.

Înscriere

Completează cu atenție formularul de mai jos. La finalul fiecărei zile, în intervalul 18:00-20:00 echipa noastră va verifica lucrările trimise și vom reveni cu un e-mail de confirmare.