TALK TO A LOCAL

meet a local

Cei care doresc o experiență autentică vor putea discuta cu localnicii prin sesiuni de 30 de minute la o cafea, la o locație parteneră. Ambasadorul și turiștii pot discuta pe diverse teme – de la curiozități și recomandări la experiențe și amintiri personale care să ajute oaspeții să guste din personalitatea locului prin prisma unui localnic. Cafeaua (care poate fi orice băutură) va fi, desigur, din partea oraspeților.

ask a local

ask.eoradea.com va deveni platforma de chat special creată pentru a pune în legătură localnicii (ambasadorii locali) cu cei ce își doresc să ne cunoască orașul cât mai bine, prin prisma oamenilor locului. Astfel, turiștii vor putea discuta cu ambasadorii conectați la platformă diverse subiecte – de la întrebări, curiozități și recomandări  la experiențe și amintiri personale legate de Oradea.

devino ambasador local

Suntem în căutare de ”localnici”, sau de ambasadori locali așa cum le vom spune noi.  Cine poate fi un ambasador local? Oricine. Nu avem o limită de vârstă atât cât persoana este fluentă în limba română și se simte conectat de acest loc. Și bineînțeles, să fie dornic să împărtășească din experiența și viziunea sa asupra locului celor care trec în vizită pe aici.

Dacă dorești să devii ambasador local, citește mai departe care este procesul de aplicare și de formare și hai în echipă! 

Deadline-ul pentru prima grupă de ambasadori este vineri, 24 martie 2023.

aplicare și formare

Procesul de aplicare este foarte simplu. Pur și simplu completezi formularul din această pagină, iar până în 24 martie (data limită de aplicare) noi vom reveni către tine cu un răspuns care 90% va fi unul pozitiv, pentru că așa cum spuneam, aproape oricine poate fi un ambasador local.

După procesul de selecție, vom derula prima sesiune de formare a proaspeților aleși ambasadori. Participarea la această sesiune este extrem de importantă. Cu toate acestea, înțelegem că programul personal este foarte variabil, așa că vom încerca să facem tot posibilul ca toate persoanele să poată trece prin tot procesul de formare. În ce constă sesiunea de formare? Într-o combinație de ateliere și de discuții online și fizic. Pentru câteva dintre cele fizice există opțiunea de participare online sau fizic, însă în afară de primul meet din 26 martie care va fi exclusiv online, recomandăm participarea fizic la toate.

Programul (momentan) al sesiunii de formare este după cum urmează:

  • Duminică, 26 martie – 18:00 – 19:00 / Online – Ne cunoaștem și povestim pe larg despre scopul acestui proiect și al vostru ca ambasadori locali.
  • Marți, 28 martie – 19:00 – 20:30 / Fizic (cu posibilitate online) – Ne întâlnim în primul atelier despre Oradea. Vom discuta despre multiplele identități și valențe ale Oradiei – oraș, locație, casă, destinație, amintire, emoție, etc. Vom discuta în special despre valența turistică a orașului și despre diversele tipuri de turism pe care le găsim în Oradea. Discuțiile vor urmări diverse categorii de persoane – clase sociale, vârstă, ocupație, etc.
  • Miercuri, 29 martie – 17:30 – 19:00 / Fizic (cu posibilitate online) – Al doilea atelier va fi despre noi și despre funcțiile noastre ca oameni. Vom discuta despre multiplele noastre identități, despre valorile, pasiunile și abilitățile noastre, precum și despre relația noastră cu Oradea. Fiecare persoană are o experiență unică și autentică cu un anumit loc. Vom discuta despre cum putem folosi aceste experiențe personale pentru a ajuta alți oameni să își formeze propria lor identitate locală și de ce este important să nu esențializăm identitatea unui loc, ci mai degrabă să promovăm hibriditatea acestuia.
  • Joi, 30 martie – 18:30 – 20:00 / Fizic – Penultimul atelier de pregătire din această sesiune va fi unul ceva mai tehnic. În prima parte vom discuta despre aspecte ale activității online a ambasadorilor, iar în a doua parte despre aspectele activității fizice. Fiecare ambasador va avea acces la ghidul ambasadorului local, pe care îl vom parcurge împreună. Acesta va oferi knowledge-ul operațional ambasadorilor – cum se vor desfășura conversațiile online, de unde ne putem lua resurse despre diverse subiecte legate de Oradea, cum vor decurge sesiunile de 30 de minute la cafea, etc. De asemenea, ghidul va conține sfaturi și informații practice.
  • Luni, 3 aprilie – 17:30 – 19:00 / Fizic – Ultimul atelier de pregătire va fi complet practic și tehnic. Vom simula conversații online și vom avea de invitați cu care vom face jocuri de roleplay.

Locațiile vor fi anunțate ulterior, dar vor fi în Oradea.

formular de aplicare